viernes, 6 de mayo de 2016

MINI CROISSANTS D'ESMORZAR

INGREDIENTS (per a 35 croissants):

  • 500g de farina panificable
  • 10g de sal
  • 50g de sucre
  • 20g de  llet en pols 
  • 260ml d'aigua 25g de llevat fresc
  • 285g de mantega per als plecs (recomanable que sigui de margarina vegetal)
COM ELS FEM? 


  • Repòs: el dels plecs
  • Fermentació: 60 minuts
  • Cocció:12 minuts

  1. Amasseu els ingredients excepte la mantega(recomanable que siugi de margarina) 9 el llevat l'haureu d'incorporar quan faltin pocs minuts per acabar l'amassat.
  2. Prepareu la massa de full: Primer de tot heu d'estirar una mica la massa amb l'ajuda d'un corró (si en teniu) a continuació, poseu-la en un plat tapada i la poseu ha la nevera aproximadament durant una hora com a mínim. Desprès, embloqeu la mantega amb algun plàstic moldejable, a continuació  la xafeu una mica fins deixar-la plana. Guardeu-la a la nevera. La deixem en repós durant una horeta. Poseu la massa sobre la taula (recomanable que sigui de la cuina) lleugerament enfarinat, col·loqueu la mantega al centre de la làmina de massa i plegeu la massa en 3 parts; plegant la part esquerra sobre el centre i desprès la part dreta també sobre el centre. Torneu a tapar la massa i estireu-lo horitzontalment fins que tingui un gruix aproximadament un 1,5 cm. Una vegada estirada la massa torneu a fer un plec com el d'abans. A continuació feu lo mateix fins a fer 3 plecs i deixeu-la reposar la massa 30 minuts dins la nevera tapada amb un plàstic transparent.
  3. Un cop preparada la massa de full estireu la massa fins a que tingui un gruix de la base a la punta i col·loqueu-los a la plata del forn forrada amb un paper vegetal. Poseu-los separats perquè durant la fermentació s'inflaran.
  4. Després heu de cubrir els croissants amb un drap i deixeu-los fermentar al lloc més càlid de la cuina durant una hora més o menys.
  5. Precalenteu el forn 250 graus.
  6. Una vegada fermentats, pinteu-los amb ou lleugerament batut.
  7. Baixeu la temperatura del forn a 200 graus, enforneu els croissants i coeu-los durant uns 12 minuts.









No hay comentarios:

Publicar un comentario